ΛΕΥΚΑΝΣΗ

5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ

Για ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί τη λιγότερο επεμβατική, απλή και οικονομική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί τη λιγότερο επεμβατική, απλή και οικονομική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι απόλυτα προβλέψιμο για τον ακριβή χρωματικό τόνο που θα αποκτήσουν τα δόντια, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αλλαγή του χρώματος είναι εντυπωσιακή. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τη στοματική υγιεινή, τις διαιτητικές συνήθειες κάθε ατόμου και το κάπνισμα, ενώ μία μέση χρονική διάρκεια είναι τα 2 έτη. Ακόμη και μετά την υποτροπή, τα δόντια παραμένουν λευκότερα απ’ ότι πριν πραγματοποιηθεί η λεύκανση.

Εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Για την άμεση βελτίωση του χαμόγελου
  • Πριν το γάμο ή ορκομωσίες
  • Σε φυσικά δόντια που έχουν κιτρινίσει
  • Σε επιφανειακές ή και απορροφημένες χρώσεις
  • Σε χρώσεις δοντιών από λήψη τετρακυκλίνης
  • Σε χρώσεις δοντιών από λήψη υπερβολικής ποσότητας φθορίου (φθορίαση)
  • Σε χρώσεις δοντιών από κάπνισμα ή τροφές που προκαλούν δυσχρωμίες
  • Σε μεταβολή χρώματος σχετιζόμενη με τραύμα του πολφού, νέκρωση ή απονεύρωση
  • Στα γειτονικά δόντια, πριν την τοποθέτηση μιας προσθετικής εργασίας
  • Σε απονευρωμένα δόντια που έχουν δυσχρωμίσει

Στο Οδοντιατρείο Smiles εφαρμόζονται 5 διαφορετικές μέθοδοι λεύκανσης:

Μικροαποτριβή

Πρόκειται για την πιο απλή μέθοφο λεύκανσης σε περιστατικά που αρκεί αφαίρεση των εξωτερικών χρωστικών. Αυτό γίνεται με πάστες ή συσκευή μικροαποτριβής και ειδική σκόνη. Συνίσταται και για την αφαίρεση δυσχρωμιών σε καπνιστές ή σε επιφανειακές δομικές οδοντικές βλάβες. Επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή αλλαγή χρώματος, ενώ εάν συσσωρευτούν εκ νέου οι χρωστικές, το χρώμα των δοντιών θα θαμπώσει.

Λεύκανση στο σπίτι με νάρθηκες

Γίνεται με εξατομικευμένους νάρθηκες (μασελάκια) οι οποίοι κατασκευάζονται στο Οδοντιατρείο Smiles και έρχονται σε στενή επαφή με τα δόντια σας προς αποφυγή διαρροών του λευκαντικού υλικού. Μέσα στους νάρθηκες τοποθετείτε μόνοι σας το λευκαντικό gel το οποίο σας δίνουμε στο Οδοντιατρείο Smiles και το αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ανάλογα με το σκεύασμα, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει 1-2 εβδομάδες. H πρώτη εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο για επίδειξη αλλά και για έλεγχο της αντίδρασης των δοντιών σας στον λευκαντικό παράγοντα.

Λεύκανση στο ιατρείο με LED

Γίνεται με λευκαντικό gel της μεγαλύτερης δυνατής ασφαλούς συγκέντρωσης της δραστικής λευκαντικής ουσίας και ενεργοποίηση της με ακτινοβολία LED και ολοκληρώνεται σε 1 ώρα. Αποτελείται από 3 κύκλους λεύκανσης των 15-20 λεπτών που επαναλαμβάνονται ο ένας μετά τον άλλο και η λεύκανση ολοκληρώνεται στην ίδια επίσκεψη.  Έτσι μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα άμεσα! Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου και εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένα λευκαντικά προϊόντα, είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία.

PowerBleaching

Αναζητάτε το λευκότερο λευκό χαμόγελο; Τότε ο συνδιασμός λεύκανσης στο ιατρείο με LED και ενίσχυση του αποτελέσματος στο σπίτι με νάρθηκες για 3-7 ημέρες είναι κατάλληλος για εσάς καθώς δίνει αποτελέσματα λεύκανσης με μεγαλύτερη ένταση και χρονική διάρκεια. Μάλιστα οι νάρθηκες μπορούν να αποθηκευτούν για επόμενη χρήση, κάνοντας την αναέωση της λεύκανσης σας πιο οικονομική!

Endobleaching

Είναι μια μέθοδος εσωτερικής λεύκανσης και γίνεται σε δόντια που έχουν δυσχρωμίσει μετά από απονεύρωση. Ολοκληρώνεται σταδιακά σε 2-3 επισκέψεις, καθώς για λόγους προστασίας του δοντιού, το λευκαντικό gel που χρησιμοποιείται είναι πιο ασθενές από το υλικό της εξωτερικής λεύκανσης. Συνήθως δεν χρειάζεται ανανέωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα καθώς το χρώμα παραμένει σταθερό και δεν υποτροπιάζει.

 

Όλα τα λευκαντικά gel που χρησιμοποιούνται στο Οδοντιατρείο Smiles είναι εγκεκριμένα προϊόντα με CE. Χρησιμοποιείτε πάντα τα λευκαντικά gel στο σπίτι με βάση τις οδηγίες μας.