ΛΕΥΚΑΝΣΗ

5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ

Για ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί τη λιγότερο επεμβατική, απλή και οικονομική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί τη λιγότερο επεμβατική, απλή και οικονομική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι απόλυτα προβλέψιμο για τον ακριβή χρωματικό τόνο που θα αποκτήσουν τα δόντια, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αλλαγή του χρώματος είναι εντυπωσιακή. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τη στοματική υγιεινή, τις διαιτητικές συνήθειες κάθε ατόμου και το κάπνισμα, ενώ μία μέση χρονική διάρκεια είναι τα 2 έτη. Ακόμη και μετά την υποτροπή, τα δόντια παραμένουν λευκότερα απ’ ότι πριν πραγματοποιηθεί η λεύκανση.

Εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Για την άμεση βελτίωση του χαμόγελου πριν από κοινωνικές εκδηλώσεις
  • Σε φυσικά δόντια που έχουν κιτρινίσει
  • Σε επιφανειακές ή και απορροφημένες χρώσεις
  • Σε χρώσεις δοντιών από λήψη τετρακυκλίνης
  • Σε χρώσεις δοντιών από λήψη υπερβολικής ποσότητας φθορίου (φθορίαση)
  • Σε χρώσεις δοντιών από κάπνισμα ή τροφές που προκαλούν δυσχρωμίες
  • Σε μεταβολή χρώματος σχετιζόμενη με τραύμα του πολφού, νέκρωση ή απονεύρωση
  • Στα γειτονικά δόντια, πριν την τοποθέτηση μιας προσθετικής εργασίας

Στο Οδοντιατρείο Smiles εφαρμόζονται 5 διαφορετικές μέθοδοι λεύκανσης:

Μικροαποτριβή

Σε ελαφριά περιστατικά αρκεί αφαίρεση των χρωστικών με πάστες ή συσκευή μικροαποτριβής και ειδική σκόνη. Συνίσταται και για την αφαίρεση δυσχρωμιών σε καπνιστές ή σε επιφανειακές δομικές οδοντικές βλάβες. Επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή αλλαγή χρώματος, ενώ εάν συσσωρευτούν εκ νέου οι χρωστικές, το χρώμα των δοντιών θα θαμπώσει.

Λεύκανση με νάρθηκες

Γίνεται με εξατομικευμένους νάρθηκες, μέσα στους οποίους τοποθετείτε μόνοι σας το λευκαντικό gel και χρησιμοποιείται για 1-3 ώρες μέσα στην ημέρα ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ανάλογα με το σκεύασμα, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει 1-2 εβδομάδες. Hπρώτη εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο για επίδειξη αλλά και για έλεγχο της αντίδρασης των δοντιών σας στον λευκαντικό παράγοντα.

Λεύκανση στο ιατρείο με LED

Γίνεται με λευκαντικό gel της μεγαλύτερης δυνατής ασφαλούς συγκέντρωσης της δραστικής λευκαντικής ουσίας και ενεργοποίηση της με ακτινοβολία LED και ολοκληρώνεται σε 15-20 λεπτά. Συνήθως επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά στην ίδια επίσκεψη. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον αρχικό χρωματικό τόνο των δοντιών, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της διαδικασίας σε 3-4 ημέρες.

PowerBleaching

Συνδιασμός λεύκανσης στο ιατρείο με ακτινοβολία και ενίσχυση του αποτελέσματος στο σπίτι με νάρθηκες για μια βδομάδα, για καλύτερα αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Εσωτερική λεύκανση

Γίνεται σε δόντια που έχουν δυσχρωμίσει μετά από απονεύρωση. Ολοκληρώνεται σταδιακά σε 2-3 επισκέψεις, ανάλογα με την επιθυμητή αλλαγή του χρωματικού τόνου και για λόγους προστασίας του εσωτερικού του δοντιού.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr