ΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Λεπτές επικαλύψεις σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης

Απόκρυψη δυσχρωμιών, διόρθωση θέσων και κλίσεων των δοντιών, να τροποποιήσουμε το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μεμονωμένων δοντιών.

όψεις δοντιών

Οι όψεις αποτελούν λεπτές επικαλύψεις σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνηςπου τοποθετούνται σαν «φλούδες» στις πρόσθιες επιφάνειεςτων δοντιών και τις καλύπτουν μερικώς ή ολικώς με σκοπό να κρύψουν δυσχρωμίες, να αλλάξουν οι θέσεις και οι κλίσεις των δοντιών, να τροποποιηθεί επιλεκτικά το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμαμεμονωμένων δοντιών, να επιδιορθωθούν γωνίες που έχουν σπάσει κατά την μάσηση, λόγω ατυχήματος ή βρουξισμού, να επιδιορθωθούν κατάγματα δοντιών, να κλείσουν κενά σε περιπτώσεις αραιοδοντίας. Πρόκεται για φλούδες πάχους 0,3 – 0,8 χιλ. που προσκολώνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών, είτε σε μεμονομένα δόντια είτε σε όλα τα δόντια που είναι ορατά στο χαμόγελο. Συνήθως τοποθετούνται στα 6 πρόσθια δόντιατης κάτω ή της άνω γνάθου αλλά ακόμη και με μία πολύ μικρή μόνο παρέμβαση μπορεί να αλλάξει η συνολική εικόνα της πρόσθιας αισθητικής ζώνης του χαμόγελου!

Αποτελούν την πιο συντηρητική μέθοδο για την απόκτηση του τέλειου χαμόγελου, ενώ το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα των όψεων εξατομικεύεται πλήρως με βάση τις επιθυμίες του καθενός. Εκτός από τον ψηφιακό σχεδιασμό που επιτρέπει να έχετε την πρώτη εικόνα του νέου σας χαμόγελου πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία, η τεχνική mock-upεπιτρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να δείτε ομοιώματα των όψεων που σχεδιάστηκαν επάνω στα δόντια σας πριν τροχιστούν, έτσι ώστε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Προκειμένου να εξασφαλιστεί το ελάχιστο δυνατό πάχος των όψεων με ταυτόχρονη ελάχιστη αποκοπή οδοντικών ιστών, ο σχεδιασμός των όψεων γίνεται πάντα σε γύψινα διαγνωστικά εκμαγεία, ενώ ακολουθεί ο τροχισμός των δοντιών με τη χρήση κλειδιών σιλικόνης που εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία των δοντιών. Έτσι αφαιρείται με ακρίβεια όση οδοντική ουσία χρειάζεται για τη δημιουργία του χώρου προκειμένου να τοποθετηθούν οι όψεις. Για την ολοκλήρωση τους απαιτούνται 3 – 4 επισκέψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων η αισθητική εμφάνιση των δοντιών δεν διαταράσσεται καθόλου, καθώς στο τέλος κάθε επίσκεψης τοποθετούνται προσωρινές όψεις.

Οι όψεις μπορούν να κατασκευαστούν είτε από σύνθετη ρητίνη, είτε από πορσελάνης. Η κατασκευή όψεωνσύνθετης ρητίνηςείναι μια συντηρητική λύση, απαιτεί λιγοστό χρόνο, γίνεται άμεσα ενδοστοματικά και ολοκληρώνεται συνήθως σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο, ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που συμπεριλαμβάνονται στη θεραπεία. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνει καθόλου τρόχισμα των δοντιών. Η τεχνική τοποθέτησης μπορεί να είναι μονοχρωματική ή πολυχρωματική. Με τη μονοχρωματική τεχνική επιτυγχάνεται ένα υπερβολικό, στημένο και τέλειο HollywoodSmile, ενώ η πολυχρωματική τεχνική επιτρέπει την απόδοση μεγαλύτερης φυσικότητας στο αποτέλεσμα, μιμούμενοι τις χρωματικές ιδιαιτερότητες των δοντιών, τα οποία δεν αποτελούνται μόνο από ένα χρώμα. Βασικό πλεονέκτημα των όψεων ρητίνης αποτελεί το μικρότερο κόστος τους, σχεδόν το 1/3 σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης, ενώ στα μειονεκτήματα συγκαταλέγεται η φθορά των ορίων τους, η απώλεια της στιλπνότητας τους και η συσσώρευση χρωστικών, φθορές που όμως είναι επιδιορθώσιμες με την τεχνική της συντήρησηςτων όψεων ρητίνης.

Αντίθετα οι όψεις πορσελάνηςθεωρούνται πρακτικά άφθαρτες στο χρόνο, αναλλοίωτες και με χρωματική σταθερότητα και στιλπνότητα όπως τη στιγμή που τοποθετήθηκαν. Οι όψεις πορσελάνης απαιτούν λιγοστό τρόχισμα των δοντιών, το οποίο είναι επιφανειακό και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς αναισθησία. Ακολουθεί η λήψη αποτυπώματος και η κατασκευή των όψεων σε εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, ενώ στο στόμα τοποθετούνται προσωρινές όψεις μέχρι το επόμενο ραντεβού. Μετά από 4 – 5 ημέρες, γίνεται δοκιμή των όψεων στο στόμα και συγκόλληση τους. Η διάρκεια ζωής των όψεων πορσελάνης ξεπερνά τα 15 έτη.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr