LUMINEERS

ΛΕΠΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Τοποθέτηση στα δόντια χωρίς τρόχισμα!

Οι όψεις lumineers είναι εώς και 50% πιο λεπτές από τις συμβατικές όψεις πορσελάνης και τοποθετούνται χωρίς τρόχισμα των δοντιών

Lumineers

Lumineers ονομάζονται μια ιδιαίτερη κατηγορία όψεων πορσελάνηςπου έχουν πολύ λεπτό πάχος μικρότερο από 0,3 mm και καλύπτουν μερικώς ή ολικώς την πρόσθια επιφάνεια των δοντιών και αλλάζουν το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος των δοντιών, διορθώνουν κατάγματα και τελειοποιούν το περίγραμμα τους. Το μεγαλύτερο τους μέρος αποτελείται από διαφάνεια, γεγονός που επιτρέπει την αντανάκλαση του φωτός επάνω τους, δίνοντας την εικόνα ενός λευκού και ελκυστικού χαμόγλου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους είναι ότι τοποθετούνται στα δόντια χωρίς τρόχισμα, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση τους ή αντικατάσταση τους όποτε είναι επιθυμητό. Παρά το μικρό τους πάχος, διαθέτουν ίδια επίπεδα αντοχής και διάρκειας στο χρόνο με τις συμβατικές όψεις πορσελάνης, καθώς μετά τη συγκόλληση τους στις επιφάνειες των δοντιών λειτουργούν σαν ένα σώμα. Για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα τοποθετούνται στα 4 ή 6 πρόσθια δόντια της άνω γνάθου. Η τοποθέτηση τους στην κάτω γνάθο δεν είναι πάντα εφικτή, καθώς επηρεάζεται από παράγοντες σύγκλεισης και έτσι πρέπει να ελέγχεται από τον οδοντίατρο. Η τοποθέτηση τους αντενδείκνυται επίσης σε άτομα που τρίζουν τα δόντια τους, λόγω του υψηλού κινδύνου αποκόλλησης τους, αλλά και σε περιπτώσεις  έντονα δυσχρωμικών δοντιών, καθώς λόγω του μικρού τους πάχους και της μεγάλης τους διαφάνειας δεν μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά τη δυσχρωμία. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώνται οι συμβατικές όψεις πορσελάνης ή η συνδυαστική θεραπεία με λεύκανση. Οι όψεις lumineers μπορούν επίσης να τοποθετηθούν επάνω σε ολοκεραμικές ή στεφάνες ζιρκονίου, ακόμη και επάνω σε συμβατικές μεταλλοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες με σκοπό να τροποποιήσουν το σχήμα ή το χρώμα μιας παλιάς προσθετικής εργασίας η οποία είναι λειτουργική και βιολογικά αποδεκτή, αλλά όχι αισθητικά ικανοποιητική. Δεν ενδείκνυνται σε περιπτώσεις αποκατάστασης μονήρους δοντιού, καθώς λόγω του υπερβολικά μικρού τους πάχους και της αυξημένης διαφάνειας το αποτέλεσμα θα φαίνεται αφύσικα γυαλιστερό σε σχέση με τα διπλανά φυσικά δόντια.

Οι όψεις lumineers αποτελούν την πιο συντηρητική τεχνική όψεων πορσελάνης, ενώ το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα των όψεων εξατομικεύεται πλήρως με βάση τις επιθυμίες του καθενός. Η θεραπεία ξεκινάει με τον ψηφιακό σχεδιασμό (digitalsmiledesign)των όψεων στον υπολογιστή με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του χαμόγελου σας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερότητες τις κάθε περίπτωσης, όπως στροφές δοντιών, κενά μεταξύ των δοντιών, ύπαρξη τριγωνικών μαύρων χώρων μεταξύ δοντιών και ούλων κ.ά.  Εκτός από τον ψηφιακό σχεδιασμό που επιτρέπει να έχετε την πρώτη εικόνα του νέου σας χαμόγελου πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία, η τεχνική mock-up επιτρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να δείτε ομοιώματα των όψεων που σχεδιάστηκαν επάνω στα δόντια σας πριν τροχιστούν, έτσι ώστε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια λαμβάνεται το αποτύπωμα των δοντιών και οι όψεις lumineers κατασκευάζονται σε εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο του εξωτερικού. Στο μεσοδιάστημα δεν χρειάζεται τοποθέτηση προσωρινής όψης, καθώς το δόντι δεν έχει τροχιστεί!

Στις επόμενες επισκέψεις γίνεται δοκιμή των lumineers, έλεγχος της αισθητικής, της λειτουργίας και της σταθερότητας τους και συγκολλώνται επάνω στις επιφάνειες των δοντιών. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν απαιτείται τοπική αναισθησία.  Για την τοποθέτηση τους απαιτούνται συνολικά 2-3 επισκέψεις. Οι όψεις lumineers θεωρούνται πρακτικά άφθαρτες στο χρόνο, αναλλοίωτες και με χρωματική σταθερότητα και στιλπνότητα όπως τη στιγμή που τοποθετήθηκαν. O χρόνος ζωής τους ξεπερνά τα 18-20 έτη, και είναι μεγαλύτερος από αυτόν των συμβατικών όψεων καθώς το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται είναι πιο ανθεκτικό.  Η συντήρηση που απαιτείται περιορίζεται σε έναν απλό οδοντιατρικό καθαρισμό, με τη διαφορά ότι πραγματοποιείται με ειδικά εργαλεία που δεν τραυματίζουν την πορσελάνη.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr