ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΡΙΖΑ ΔΟΝΤΙΟΥ

Τοποθετούνται στο οστό της γνάθου και πάνω τους μπορούν να στηριχθούν τεχνητά δόντια

Τα εμφυτεύματα θεωρούνται η καλύτερη αποκατάσταση που υπάρχει μετά τα φυσικά δόντια και αποτελούν μακροπρόθεσμα την καλύτερη επένδυση για την υγεία και λειτουργία του στόματος.

Είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού κατασκευασμένη από τιτάνιο, που τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου, πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθούν ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια, εξασφαλίζοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης δοντιών. Παρέχει άψογη αισθητική, άνεση, σταθερότητα στη μάσηση, ενώ δεν τροχίζονται γειτονικά, υγιή δόντια όπως στην περίπτωση τοποθέτησης μίας γέφυρας και αποφεύγεται η χρήση κινητής οδοντοστοιχίας (μασέλας). Τα σύγχρονα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα οδοντικά εμφυτεύματα αλλά και οι χειρουργικές τεχνικές τοποθέτησής τους σημειώνουν ραγδαία εξέλιξη, ώστε τα ποσοστά επιτυχίας τους να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα με τα εμφυτευματικά υλικά να είναι βιοσυμβατά, αντιαλλεργικά και ακίνδυνα για τη γενική υγεία του ασθενούς.

Οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής εμφυτευμάτων διαθέτουν και πιστοποιητικό εγγύησης εφόρου ζωής, κα η πρόγνωση των εμφυτευμάτων τους προσεγγίζει την απόλυτη επιτυχία. Τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως τα οδοντικά εμφυτεύματα παραμένουν επιτυχημένα ακόμη και μετά από 30 χρόνια χρήσης με ποσοστό επιβίωσης των προσθετικών εργασιών που στηρίζουν πάνω από 95% στα 10 χρόνια. Για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, απαιτείται πανοραμική ακτινογραφία ίσως και αξονική τομογραφία και η συνεργασία χειρουργού εμφυτευμάτων, μαζί με τον οποίο εκπονείται το σχέδιο θεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε ασθενή.

Η συνολική θεραπεία ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις, τη χειρουργική για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και συνήθως μετά από 3-6 μήνες απαραίτητης αναμονής προκειμένου να ολοκληρωθεί η επούλωση και η οστεοενσωμάτωση, ακολουθεί η προσθετική φάση για την τοποθέτηση των προσθετικών αποκαταστάσεων.Ανασταλτικό παράγοντα για τη θεραπεία με εμφυτεύματα, αποτελούν προβλήματα γενικής υγείας όπως π.χ. μη ελεγχόμενος διαβήτης, αυτοάνοσα νοσήματα, υπερπαραθυρεοειδισμός, ανοσοκαταστολή κ.ά., αλλά όχι η ηλικία. Μετά την τοποθέτησή τους επιβάλλεται η τήρηση άριστης στοματικής υγιεινής που είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των εμφυτευμάτων, αλλά και ο τακτικός έλεγχος από τον οδοντίατρο. Συνιστάται η διακοπή του καπνίσματος.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr