ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική

Είναι εντυπωσιακό ότι 47 % των ατόμων προσέχουν πρώτα το χαμόγελο όταν γνωρίζουν κάποιον, ενώ μόλις 7% δίνουν σημασία στα μαλλιά και 4% στα ρούχα!

αισθητική οδοντιατρική

Ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Η περιοχή των ματιών και του στόματος, είναι τα μόνα σημεία του προσώπου που είναι φωτεινά και κινούνται διαρκώς, γι’ αυτό και τα πρώτα χαρακτηριστικά που παρατηρούν οι γύρω σας. Το χαμόγελο υποδηλώνει στοιχεία της προσωπικότητάς σας και μαρτυρά τη διάθεσής σας. Ένα όμορφο χαμόγελο, είναι πηγή ζωντάνιας και νεότητας και κάνει τους γύρω σας να σας αντιμετωπίζουν πιο θετικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής, δίνοντας όμως έμφαση στην βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών του ασθενούς, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο χαμόγελο. Ένα όμορφο χαμόγελο απαρτίζεται από καλοσχηματισμένα, λευκά δόντια  και υγιή ούλα, εναρμονισμένα απόλυτα με τα χείλη και τη συνολική εικόνα του προσώπου.

Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική προσφέρει πολλές επιλογές για τους ασθενείς που είναι δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό τους. Κατά την αισθητική αξιολόγηση, τον επανασχεδιασμό και την αποκατάσταση του χαμόγελου, λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά των δοντιών, των ούλων, των χειλιών και του προσώπου. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα των ατόμων συνεκτιμώνται παράλληλα παράγοντες όπως ηλικία, φύλο, εξωτερική εμφάνιση, προσωπικότητα, καθημερινότητα, αισθητικές ανάγκες, οικονομικές δυνατότητες και προσδοκίες. Ακόμη κι αν φοβάστε τις αλλαγές, πλέον έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τη διαφορά σε εξειδικευμένα ψηφιακά προγράμματα στον υπολογιστή, στα εκμαγεία του στόματός σας, αλλά και τρισδιάστατα με προσωρινές ενδοστοματικές κατασκευές, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για μικρό χρονικό διάστημα ή να αφαιρεθούν αμέσως. Πλέον δεν έχετε κανένα λόγο να το αναβάλετε!

Αισθητική Ανάλυση Προσώπου και Χαμόγελου

Γίνεται αξιολόγηση της δομής και των χαρακτηριστικών του προσώπου κάθε ασθενή με έμφαση στην περιοχή του στόματος. Με ψηφιακά προγράμματα και φωτογραφική ανάλυση, καταγράφονται οι θέσεις των δοντιών, οι κινήσεις των χειλιών και το περίγραμμα των ούλων. Γίνεται επίσης συσχέτιση με άλλα σημεία του προσώπου σας, όπως οι κόρες των ματιών, το φίλτρο του άνω χείλους, η μέση γραμμή του προσώπου κ.ά. Από εδώ ξεκινά και η ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου (digital smile design).

Αισθητική Ανάλυση και Αναδιαμόρφωση Ούλων

Το περίγραμμα των ούλων αποτελεί την «κορνίζα» της εικόνας των δοντιών και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στον επανασχεδιασμό του χαμόγελου. Οι φλεγμονές των ούλων, η αποκάλυψη οδοντικών ριζών (υφιζήσεις), η υπερβολική έκθεση των ούλων κατά το χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο), η ασυμμετρία του περιγράμματος των ούλων μεταξύ των δύο ημιμορίων, είναι κοινά αισθητικά προβλήματα που κάνουν το χαμόγελό σας λιγότερο ελκυστικό. Με την ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου το ουλικό περίγραμμα διορθώνεται τοπικά ή συνολικά, έτσι ώστε να περιβάλλει με τον ιδανικό τροπο το νεοσχεδιασμένο χαμόγελο.

Συντηρητική Αισθητική Οδοντιατρική

Αφορά σε μικροεπεμβάσεις στα λεπτά χαρακτηριστικά των δοντιών, όπως λεπτομέρειες στις γωνίες τους, στο χρώμα τους και στον τρόπο με τον οποίο αντανακλούν το φως, μικρά κατάγματα και ρωγμές, μικρά σημάδια ή χρωστικές. Επιτυγχάνεται με τις τεχνικές λεύκανσης, μικροαποτριβής, bonding, cosmetic recontrouring και λευκών σφραγισμάτων.

Οι μικροεπεμβάσεις αυτές μιμούνται τα οπτικά χαρακτηριστικά των φυσικών δοντιών, ενισχύουν τη φωτεινότητάς τους και αναπαριστούν την ανατομία τους, που είναι μοναδική για κάθε δόντια και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε υγιή δόντια, μικρές επεμβάσεις μπορεί να αλλάξουν τελείως τη συνολική εικόνα του χαμόγελου. Τα αποτελέσματά της αναδεικνύονται περισσότερο όταν οι θεραπείες συνδυαστούν με καθαρισμό δοντιών και ούλων, ενώ βασικό πλεονέκτημα της συντηρητικής αισθητικής οδοντιατρικής αποτελεί το χαμηλό κόστος.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr