ΣΤΕΦΑΝΕΣ – ΓΕΦΥΡΕΣ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Κάλυψη κενού που δημιουργήθηκε μετά από εξαγωγή δοντιού

Η αποκατάσταση ελλείποντων δοντιών αποτρέπει τη μετακίνηση των υπολοίπων δοντιών, βελτιώνει τη μάσηση, την ομιλία, αλλά και την αισθητική του χαμόγελου και συνολικά του προσώπου!

Στεφάνη

Καλύπτει σαν θήκη όλες τις επιφάνειες του δοντιού και αντικαθιστά αυτές που λείπουν, προστατεύοντας το από πιθανό κάταγμα κατά την μάσηση. Μπορεί να είναι μεταλλοκεραμική, ολοκεραμική ή ζιρκονίου, ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις και την πρόγνωση. Τοποθετούνται σε απονευρωμένα, κατεστραμένα ή σπασμένα δόντια, δόντια με προϋπάρχοντα μεγάλα σφραγίσματα, σε απώλεια οδοντικής ουσίας λόγω βρουξισμού ή ηλικίας, για αλλαγή χρώματος, σχήματος, διάταξης δοντιών και για τη στήριξη κινητής οδοντοστοιχίας ή γέφυρας. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεσολαβεί συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο και χρειάζονται 2-3 επισκέψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων τοποθετείται προσωρινή στεφάνη τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για την προστασία του δοντιού. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το δόντι που έχουν τροχιστεί!

Γέφυρα

Πρόκειται για δύο στεφάνες που τοποθετούνται σε γειτονικά δόντια και μία τρίτη στεφάνη η οποία στηρίζεται σε αυτά και καλύπτει ένα κενό που δημιουργήθηκε μετά από εξαγωγή δοντιού. Η αποκατάσταση ελλείποντων δοντιών αποτρέπει τη μετακίνηση των υπολοίπων δοντιών, βελτιώνει τη μάσηση, την ομιλία αλλά και την αισθητική του χαμόγελου και συνολικά προσώπου, λόγω αποκατάστασης της στήριξης των μαλακών μορίων, π.χ. χείλη, παρειές. Είναι προσκολλημένη επάνω στα φυσικά δόντια και δεν μπορεί να αφαιρεθεί σε αντίθεση με τις κινητές οδοντοστοιχίες, με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερα αποδεκτή από τον ασθενή. Η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης είναι παρόμοια με τις στεφάνες ενώ η διάρκεια και το πλήθος των επισκέψεων που απαιτούνται εξαρτάται από το μέγεθος της γέφυρας και τον αριθμό των στηριγμάτων. Στα μεσοδιαστήματα των επισκέψεων τοποθετείται προσωρινή γέφυρα τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για την προστασία των δοντιών. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δόντια που έχουν τροχιστεί!

Προσωρινή στεφάνη – γέφυρα

Είναι ειδικές αποκαταστάσεις που καλύπτουν τα δόντια μέχρι την τοποθέτηση της μόνιμης στεφάνης ή γέφυρας. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η αισθητική, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμφάνισης πόνου αλλά και προστατεύονται τα δόντια από πιθανό κάταγμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιπτώσεις αλλαγής του χαμόγελου (smilemakeover), έτσι ώστε ο ασθενής να συνηθίσει τη νέα του εμφάνιση και να προτείνει τυχόν τροποποιήσεις που θα εφαρμοστούν στις μόνιμες αποκαταστάσεις.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr