ΛΕΥΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΘΕΤΗ ΡΗΤΙΝΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Εμφάνιση όπως αυτή των φυσικών δοντιών

Η διάρκεια ζωής τους δε διαφέρει από τη μέση διάρκεια ζωής ενός απλού σφραγίσματος που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 5 χρόνια. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι αποκτούν πιο λεία επιφάνεια, δεν κατακρατούν εύκολα μικροβιακή πλάκα και έτσι δεν είναι ευάλωτα σε επανατερηδονισμό.

Λευκά σφραγίσματα

Τα αισθητικά «λευκά» σφραγίσματα γίνονται με σύνθετες ρητίνης υψηλής ποιότητας, πουμιμούνται τις ιδιότητες και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών. Ακολουθούνται οι βασικές αρχές τοποθέτησης ενός σφραγίσματος, με τη διαφορά ότι δίνεται έμφαση στην αισθητική του εμφάνιση, καθώς γίνεται απόλυτη ταύτιση χρώματοςμε τους οδοντικούς ιστούς και απόδοση οδοντικής μορφολογίες με φύματα και αύλακες όπως ακριβώς ήταν το κάθε δόντι πριν χαλάσει. Καθώς κανένα δόντι δεν είναι μονοχρωματικό, για την επίτευξη ενός ανώτερου αισθητικού αποτελέσματος, επιλέγονται τα κατάλληλα χρώματακαι οι διαφάνειες ανά περίπτωση και τοποθετούνται διαστρωματικά, μιμούμενοι τη φύση. Η αντανάκλαση του φωτός μέσα από αυτά τα υλικά είναι ίδια με τη συμπεριφορά των οδοντικών ιστών, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται το όριο μεταξύ δοντιού και σφραγίσματος. Λόγω της ιδανικής τους μασητικής ανατομίας, τα σφραγίσματα συμβάλλουν στη σωστή σύγκλειση με τα δόντια της άλλης γνάθου, χωρίς να δημιουργείται η αίσθηση ότι το σφράγισμα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο απ’ ότι θα έπρεπε, ή οτι δεν κλείνει καλά το στόμα.

Με τα λευκά σφραγίσματα μπορούν να αντικατασταθούν τα αντιαισθητικά μαύρα σφραγίσματα, να κλείσουν τα κενά ανάμεσα στα δόντια που συγκρατούν τροφές και δημιουργούν ερεθισμό στα ούλα, να αποκατασταθεί η απώλεια οδοντικής ουσίας σε περιοχές που έχουν φθαρεί ή διαβρωθεί από οξέα, να καλυφθούν αυχενικές περιοχές και περιοχές στις οποίες έχει εκτεθεί τμήμα της ρίζας σε δόντια με ευαισθησία, να αντικατασταθούν τα παλιά λευκά σφραγίσματα που έχουν επανατερηδονιστεί, έχουν απορροφήσει χρωστικές και έχουν αποκτήσει δυσχρωμικά όρια, έχουν επιπεδωθεί, έχουν σπάσει ή δεν έχουν πλέον ωραία εμφάνιση.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι παρόμοια με τα συμβατικά λευκά σφραγίσματα, και απαιτεί ελάχιστο επιπλέον χρόνο για την ολοκληήρωση τους. Απαιτείται μόλις μία μόνο επίσκεψηστον οδοντίατρο, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις σφραγισμάτων. Επειδή συνήθως αφορούν στην πρόσθια αισθητική ζώνη, όταν πρόκειται για περισσότερα από ένα σφραγίσματα, ενδείκνυται να πραγματοποιούνται σε μία επίσκεψη, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της αισθητικής συνολικά. Εάν πρόκειται για αποκατάσταση 3-4 δοντιών, η επίσκεψη διαρκεί 2-2,5 ώρες ενώ η διάρκεια αυξάνεται στις 3-3,5 ώρες όταν αποκαθίστανται συνολικά τα 6 πρόσθια δόντια. Όταν οι βλάβες είναι μικρές και επιφανειακές, μπορούν να πραγματοποιηθούν ανώδυνα, ακόμη και χωρίς αναισθησία. Αρχικά αφαιρείται η χαλασμένη οδοντική ουσία ή το παλιό σφράγισμα και στη συνέχεια καθαρίζεται η κοιλότητα και διαμορφώνεται στο επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ακολουθεί επιφανειακή κατεργασία του δοντιού έτσι ώστε να μπορεί το υλικό του σφραγίσματος να τοποθετηθεί στην κοιλότητα που έχει δημιουργηθεί. Μετά το τέλος της τοποθέτησης των συνθέτων ρητινών διαστρωματικά, ακολουθεί λείανση και έλεγχος της σωστής του λειτουργίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η προσθήκη χρωστικών στην επιφάνεια του σφραγίσματος προσδίδει εξατομικευμένη εμφάνιση, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με την εικόνα των γειτονικών δοντιών, π.χ. μίμηση λευκών ή σκούρων κηλίδων.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr