ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

ΑΡΙΣΤΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ανώτερη αισθητική σε σχέση με μία συμβατική μεταλλοκεραμική γέφυρα

Όπως σε όλες τις προσθετικές εργασίες, η άριστη στοματική υγιεινή εγγυάται τη μακροχρόνια παραμονή της ολοκεραμική γέφυρας στο στόμα χωρίς προβλήματα.

Ολοκεραμικές γέφυρες

Όπως και στις κλασσικές μεταλλοκεραμικές γέφυρες, πρόκειται για μία κατασκευή που αποτελείται από δύο στεφάνες που τοποθετούνται σε γειτονικά δόντια και μία τρίτη ενδιαμεση στεφάνη η οποία στηρίζεται σε αυτά και καλύπτει ένα κενό που δημιουργήθηκε μετά από εξαγωγή δοντιού.  Όταν πρόκειται για έλλειψη περισσότερων δοντιών, ενδιάμεσες στεφάνες μπορούν να είναι περισσότερες, όπως και οι στεφάνες στηρίγματα στα ακραί δόντια. Έτσι ο σχεδιασμός μιας ολοκεραμικής γέφυρας στην πρόσθια περιοχή είναι εντελώς εξατομικευμένος.

Η αποκατάσταση ελλείποντων δοντιών στην πρόσθια αισθητική ζώνη, πέρα από την αποκατάσταση της αισθητικής του χαμόγελου και του προσώπου συνολικά, αποτρέπει τη μετακίνηση και στρέβλωση των υπολοίπων δοντιών και βελτιώνει την ομιλία, και η ολοκεραμική γέφυρα αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Είναι ανώτερη αισθητικά σε σχέση με μία συμβατική μεταλλοκεραμική γέφυρα, καθώς η απουσία μεταλλικού σκελετού προσδίδει άριστη αισθητική, απουσία του αντιαισθητικού «γκριζαρίσματος» στο όριο με τα ούλα, διαφάνεια και καλύτερη δίοδο του φωτός μέσα από τις αλλεπάληλες στρώσεις κεραμικού και φυσική εμφάνιση. Η ολοκεραμική γέφυρα αποτελεί επίσης οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με την τοποθέτηση εμφυτεύματος. Η τοποθέτηση ολοκεραμικής γέφυρας ενδείκνυται σε περιπτώσεις απώλειας δοντιών λόγω ατυχήματος, όταν η ανάγκη αισθητικής αποκατάστασης είναι άμεση, σε περιπτώσεις απώλειας δοντιών λόγω τερηδόνας που έπρεπε να εξαχθούν, σε περιπτώσεις συγγενούς έλλειψης προσθίων δοντιών ή σε νεαρά άτομα που αναζητούν υψηλή αισθητική. Αντένδειξη αποτελεί η απώλεια περισσότερων από 4 δόντια στη σειρά. Σε περιπτώσεις ύπαρξης βλαβών στα γειτονικά δόντια που θα χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα, ενδέχεται να χρειαστεί συνδυασμός της θεραπείας με απονεύρωση και τοποθέτηση αισθητικού άξονα υαλονημάτων για την εσωτερική υποστήριξη της γέφυρας.

Όπως και οι ολοκεραμικές στεφάνες αποτελείται από σκελετό πορσελάνης, ο οποίος επικαλύπτεται από διαφανές κεραμικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ελβετικής τεχνολογίας και συνοδεύονται από πιστοποιητικά γνησιότητας. Η ολοκεραμική γέφυρα έχει παρόμοιο τρόπο κατασκευής και τοποθέτησης με την κλασσική γέφυρα.  Η διάρκεια και το πλήθος των επισκέψεων που απαιτούνται εξαρτάται από το μέγεθος της γέφυρας και τον αριθμό των στηριγμάτων. Για μία μικρής έκτασης ολοκεραμική γέφυρα απαιτούνται 3 επισκέψεις.  Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: με τοπική αναισθησία τροποποιούνται τα δόντια στηρίγματα ώστε να μπορούν να υποδεχτούν τις στεφάνες που θα στηρίξουν τη γέφυρα και ακολουθεί λήψη αποτυπώματος. Στα μεσοδιαστήματα των επισκέψεων τοποθετείται προσωρινή γέφυρα τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για την προστασία των δοντιών. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δόντια που έχουν τροχιστεί! Στο επόμενο ραντεβού γίνεται δοκιμή του σκελετού πορσελάνης και ακολουθεί η συγκόλληση της γέφυρας με αισθητικές κονίες συγκόλλησης για άριστο αποτέλεσμα.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr