BONDING

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Άμεση και γρήγορη επιδιόρθωση του χαμόγελου

Γρήγορη, ανώδυνη και οικονομική τεχνική, η οποία προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα με μία μόνο επίσκεψη!

bonding

Αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή θεραπεία αισθητικής οδοντιατρικής λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει και του εντυπωσιακού αποτελέσματος που προσφέρει σε 1 επίσκεψη. Είναι γρήγορη και οικονομική τεχνική, ανώδυνη και πολλές φορές πλήρως αναστρέψιμη όταν δεν απαιτείται τρόχισμα των δοντιών. Μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός και είναι εύκολα επιδιορθώσιμη σε περίπτωση φθοράς ή ατυχήματος. Μπορεί να διορθώσει πληθώρα αισθητικών προβλημάτων στα πρόσθια δόντια και να προσφέρει το τέλειο χαμόγελο ακόμη και την τελευταία στιγμή πριν από σημαντικές προσωπικές ή επαγγελματικές στιγμές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Μόνιμη αλλαγή του χρώματος των δοντιών
  • Κάλυψη δυσχρωμιών των δοντιών
  • Εξαφάνιση λευκών ή σκούρων κηλίδων από τα πρόσθια δόντια
  • Για ένα απόλυτα ίσιο και αρμονικό Hollywood Smile
  • Κλείσιμο κενών μεταξύ δοντιών
  • Διόρθωση του μεγέθους ή της θέσης των δοντιών
  • Αλλαγή του σχήματος υποπλαστικών δοντιών
  • Ίσιωμα δοντιών που φαίνονται σττραβά

Προσφέρει άμεση και γρήγορη επιδιόρθωση του χαμόγελου σε όσους δεν θέλουν να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία. Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις η θεραπεία δεν απαιτεί καθόλου τρόχισμα είναι ιδανική ακόμη και για νεαρά άτομα που επιθυμούν δραστική αλλαγή στο χαμόγελο τους.

Αρχικά σχεδιάζεται η αλλαγή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί επάνω στο εκμαγείο του στόματος και ελέγχεται από κοινού με τον οδοντίατρο και τον ασθενή. Στη συνέχεια μέσω μήτρας σιλικόνης η εικόνα μεταφέρεται ενδοστοματικά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής του νέου χαμόγελου με την τεχνικής mock-up. Η επέμβαση είναι απλή, δεν απαιτείται τρόχισμα του δοντιού και γίνεται χωρίς αναισθησία μέσα σε λίγα λεπτά. Αφού προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία και επεξεργασία της εξωτερικής επιφάνειας των δοντιών, χρησιμοποιούνται σύνθετες ρητίνες υψηλής αισθητικής είτε με την μονοχρωματική τεχνική είτε με την πολυχρωματική τεχνική. Η πολυχρωματική τεχνική χρησιμοποιεί περισσότερες αποχρώσεις συνθέτων ρητινών για την μίμηση του φυσικού χρώματος των δοντιών, ενώ προστίθενται διαφάνειες και χρωματικοί χαρακτηρισμοί για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα και έτσι η αποκατάσταση δεν γίνεται αντιληπτή σε σχέση με τα διπλανά δόντια. Η παρέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει ένα μόνο δόντι το οποίο έχει λάθος θέση, διαφορετική κλίση ή δυσχρωμία λόγω απονεύρωσης ή και περισσότερα δόντια, ακόμη και όλα τα πρόσθια δόντια της άνω και της κάτω γνάθου. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες τεχνικές αισθητικής οδοντιατρικής, όπως cosmeticrecontouring, όψεις, λευκά αισθητικά σφραγίσματα ή ολοκεραμικές στεφάνες, έτσι ώστε για κάθε δόντι να επιλεχθεί η κατάλληλη αποκατάσταση ανάλογα με τα ιδιαίτερες απαιτήσεις του.

Λόγω της συντηρητικής της φύσης, η τεχνική ενδείκνυται ιδιαίτερα για νεαρά άτομα που επιθυμούν μικρή ή μηδαμινή παρέμβαση στους οδοντικούς ιστούς. Η διάρκεια των αποκαταστάσεων είναι μεγάλη ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε μεγάλη κατανάλωση καφέδων και αναψυκτικών με χρωστικές καθώς θα προκαλέσουν δυσχρωμία των αποκαταστάσεων συντομότερα από το αναμενόμενο. Αντενδείκνυται όταν συνυπάρχει βρουξισμός και μεγάλες συγκλεισιακές ανωμαλίες, ενώ δε συστήνεται σε βαρείς καπνιστές λόγω της γρηγορότερης συσσώρευσης χρωστικών στα όρια των αποκαταστάσεων.

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr