ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Μετακινήσεις και διορθώσεις δοντιών με διαφανείς νάρθηκες

Τα Clear Aligners ισιώνουν τα δόντια σας με ανώδυνο τρόπο και χωρίς να επηρεάζουν την καθημερινότητα σας.

αόρατη ορθοδοντική

Με την τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής χωρίς σιδεράκια, γίνονται μετακινήσεις και διορθώσεις δοντιών με διαφανείς νάρθηκες Clear Aligners, οι οποίοι κατασκευάζονται εξατομικευμένα για κάθε περίπτωση. Τα Clear Aligners κατασκευάζονται από θερμοπλαστικό υλικό, μετά από τη λήψη αποτυπώματος των δοντιών. Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της 3D υπολογιστικής τεχνολογίας, σε συνδιασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες του σχεδίου θεραπείας, δημιουργείται από εξειδικευμένο εργαστήριο μια σειρά ναρθήκων οι οποίοι ασκούν δυνάμεις στα δόντια αναγκάζοντας τα να μετακινηθούν, ενεργοποιώντας κάθε φορά διαφορετική περιοχή. Έτσι, ενώ στην κλασσική ορθοδοντική θεραπείας, οι δυνάμεις ασκούνται από μεταλλικά στοιχεία, τα "σιδεράκια", στην περίπτωση της αόρατης ορθοδοντικής με Clear Aligners , η άσκηση των δυνάμεων γίνεται από το πολυμερές του νάρθηκα. Ο κάθε νάρθηκας Clear Aligner είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο, καθώς αντιστοιχεί σε διαφορετικό βήμα μετακίνησης των δοντιών. Έτσι αλλάζοντας νάρθηκες στη διάρκεια της θεραπείας, τα δόντια σταδιακά μετακινούνται στις επιθυμητές θέσεις. Μάλιστα, μόλις μετά από τους 2-3 πρώτους μήνες θεραπείας, η μετακίνηση ξεκινά να είναι ορατή στον καθρέφτη!

Πως γίνεται;

Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει 3-24 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας προγραμματίζονται μηνιαία ραντεβού στο Οδοντιατρείο Smiles. Για να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, τα Clear Aligners θα πρέπει να φοριούνται 20-21 ώρες την ημέρα. Οι νάρθηκες θα πρέπει να αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των γευμάτων και για το βούρτσισμα των δοντιών. Το κάπνισμα δεν επηρεάζει τη θεραπείας αόρατης ορθοδοντικής αλλά οι νάρθηκες μπορεί να δυσχρωμίσουν λόγω των χρωστικών που περιέχονται. Για την καθημερινή καθαριότητα των Clear Aligners, χρησιμοποιείται μία compact οδοντόβουρτσα, η οποία σας παρέχεται από το Οδοντιατρείο Smiles με την έναρξη της θεραπείας σας, οδοντόκρεμα και χλιαρό νερό. Μετά το τέλος της θεραπείας, ακολουθεί η συγκράτηση, όπως αυτή γίνεται μετά από κάθε μορφής ορθοδοντική θεραπείας, προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα αναλλοίωτο στο χρόνο. Για τη φάση της συγκράτησης, χρησιμοποιείται είτε συγκρατητικό μηχάνημα (μασελάκι) κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε γίνεται μόνιμη ακινητοποίηση των δοντιών από την πίσω τους πλευρά με λεπτό μεταλλικό σύρμα (retainer) είτε με ίνες υαλονημάτων προσφέροντας σας ένα άκρως αισθητικό αποτέλεσμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαραίτητες είναι και οι δύο μορφές συγκράτησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος, οπότε και συνδυάζονται!

Είναι καλύτερη από τα σιδεράκια;

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, τα Clear Aligners δεν φαίνονται όταν χαμογελάτε, μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να καθαριστούν, δεν προκαλούν ερεθισμούς στα ούλα, ούτε συγκέντρωση μικροβιακής πλάκας κάνοντας τα δόντια σας πιο ευάλωτα στην τερηδόνα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν προκαλείται καμία δυσκολία στην ομιλία, αφού το στόμα συνηθίζει τα Clear Aligners. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες ως 2-3 ημέρες. Η τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής με Clear Aligners είναι κατάλληλη και για ασθενείς οι οποίοι έκαναν στο παρελθόν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά το αποτέλεσμα δεν διατηρήθηκε ή δεν τους ικανοποιεί πλέον, ακόμη και για περιοδοντικούς ασθενείς. Καθώς είναι αόρατη, ταιριάζει απόλυτα στο lifestyle ενός ενήλικα που θέλει να ισιώσει τα δόντια του, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Πονάει;

Οι πιέσεις που ασκούνται κατά τη αόρατη ορθοδοντική θεραπεία με Clear Aligners είναι απόλυτα ανεκτές και σαφώς μικρότερες συγκριτικά με τα κλασσικά σιδεράκια. Κάθε φορά που τοποθετείται νέος νάρθηκας, ασκείται μία καινούργια πίεση, η οποία μειώνεται μέσα στις πρώτες ώρες από τη στιγμή της τοποθέτησης του. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται επώδυνη θεραπεία.

Είναι κατάλληλη μέθοδος για μένα;

Κατά την επίσκεψή σας στο Οδοντιατρείο Smiles, γίνεται κλινική και ακτινογραφική εξέταση για να διαπιστώσουμε εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για την τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής με Clear Aligners. Στη συνέχεια λαμβάνονται αποτυπώματα της άνω και της κάτω γνάθου. Μετά τη μελέτη των αποτυπωμάτων και την ηλεκτρονική τους επεξεργασία σε συνεργασία με το εξειδικευμένο εργαστήριο κατασκευής των Clear Aligners, μπορείτε να λάβετε οριστική απάντηση για την καταλληλότητα της περίπτωσης, όπως και λεπτομερή πληροφόρηση για τη διάρκεια της θεραπείας, των αριθμό των ναρθήκων που θα χρειαστούν και το κόστος.

Μπορώ να κάνω τη θεραπεία εξ' αποστάσεως;

Φυσικά! Όχι μόνο εάν μένετε εκτός πόλης αλλά και εάν κατοικείτε εκτός Ελλάδας... Αρκεί να μας το αναφέρετε κατά τη διαδικασία προγραμματισμού της θεραπείας σας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να έρχεστε στο Οδοντιατρείο Smiles κάθε 1-2 μήνες για να παραλαμβάνετε το νέο σας νάρθηκα. Ο προγραμματισμός της θεραπείας σας γίνεται ανά 3-6 μήνες έτσι ώστε να κάνετε τις ελάχιστες δυνατές επισκέψεις σε εμάς. Έτσι δεν επιβαρύνεστε με επιπλέον μεταφορικά έξοδα, ούτε θα χρειάζεται να απουσιάζετε συχνά από τη δουλειά σας. Τι πιο βολικό;

Certified Provider CA