Γιατί η αόρατη ορθοδοντική είναι τόσο δημοφιλής;

διαφανείς νάρθηκες

Γιατί η αόρατη ορθοδοντική είναι τόσο δημοφιλής;

Εάν ψάχνεις λύση για τα στραβά δόντια που χαλάνε το χαμόγελο σου, η αόρατη ορθοδοντική είναι η κατάλληλη επιλογή, καθώς δεν φαίνεται και γι’ αυτό το λόγο δεν αλλάζει το lifestyle ενός ενήλικα! Η αόρατη ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες έχει ξεκινήσει τη δεκαετία του ’90 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και δύσκολες περιπτώσεις ενώ οι νάρθηκες κατασκευάζονται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία ακρίβειας 3D printing. Είναι απλή και βολική θεραπεία, και εκτός του ίσιου χαμόγελου, παρέχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως πρόληψη περιοδοντικών νόσων – ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας – και τερηδόνας στις μεσοδόντιες επιφάνειες των δοντιών, λόγω του καλύτερου καθαρισμού τους. Να γιατί η αόρατη ορθοδοντική είναι τόσο δημοφιλής:

Οι νάρθηκες είναι άνετοι

Βασικό πλεονέκτημα της αόρατης ορθοδοντικής με διαφανείς νάρθηκες σε σχέση με τα κλασσικά σιδεράκια, είναι ότι δεν δημιουργούν πόνο. Χρησιμοποιώντας πολυμερή υλικά αντί για μέταλλα, η εφαρμογή των δυνάμεων στα δόντια είναι ήπια και η άνεση του ασθενούς μεγάλη. Οι νάρθηκες μπορούν να αφαιρεθούν πριν τα γεύματα με μεγάλη ευκολία και είναι λιγότερο ερεθιστικοί στα ούλα, στα μάγουλα και στα χείλη καθώς δεν τσιμπάνε! Επίσης δεν υπάρχει η πιθανότητα «ατυχήματος» που θα κάνει ένα σιδεράκι να ξεκολλήσει και να ενοχλεί τον ασθενή κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Είναι εξατομικευμένοι για κάθε ασθενή

Η αόρατη ορθοδοντική χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να κατασκευάσει διαφανείς νάρθηκες για κάθε περίπτωση εξατομικευμένα. Σε αυτό βοηθούν ειδικά software τα οποία σκανάρουν τα εκμαγεία του ασθενούς και σαν ένα «ψηφιακό στόμα» μετακινούν τα δόντια στον υπολογιστή στις ιδανικές θέσεις. Έτσι η πιθανότητα λάθους εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα ελαχιστοποιείται. Επιπλέον το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό ψηφιακά μέσω μιας 3D προσομοίωσης, προκειμένου να δούμε το τελικό χαμόγελο του ασθενούς πριν ακόμη ξεκινήσει η θεραπεία. Λόγω του άρτιου σχεδιασμού ολόκληρης της θεραπείας από την αρχή, οι νάρθηκες παράγονται μαζικά και έτσι δεν απαιτούνται μηνιαίες επισκέψεις στον οδοντίατρο, όπως γίνεται με τα κλασσικά σιδεράκια. Αυτή η λεπτομέρια κάνει τη θεραπεία ιδανική ακόμη και για άτομα που κατοικούν εκτός πόλης, είναι φοιτητές, μετακόμισαν πρόσφατα ή δουλεύουν στο εξωτερικό. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, το Οδοντιατρείο Smiles στέλνει ταχυδρομικά τους επόμενους νάρθηκες σε εσάς, εφόσον η θεραπεία εξελίσσεται ομαλά και δεν κρίνεται αναγκαίος ο ορθοδοντικός έλεγχος.

Διορθώνουν τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα

Η αόρατη ορθοδοντική μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου κενών μεταξύ των δοντιών ή στο κλείσιμο των δύο γνάθων, συνωστισμών, προβλήματα σύγκλεισης (σταυροειδής σύγκλειση, βαθειά δήξη ανοιχτή δήξη), «πεταχτά» δόντια προς τα έξω, στροφές δοντιών. Ειδικά διαφανή «αξεσουάρ» όπως ελαστικά και μικρές προεξοχές ρητίνης, υποστηρίζουν περαιτέρω τις ορθοδοντικές μετακινήσεις χωρίς να φαίνονται. Οι περισσότερες θεραπείες αόρατης ορθοδοντικές ξεκινούν ωστόσο γιατί οι ασθενείς θέλουν να διορθώσουν κενά μεταξύ των δοντιών ή στροφές των δοντιών.

Δεν φαίνονται

Όταν ένας ενήλικας κάνει ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια, έχει αποδεχθεί ότι ο μεταλλικός ορθοδοντικός μηχανισμός θα φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ωστόσο με την αόρατη ορθοδοντική είναι αδύνατο να γίνει αντιληπτό ότι κάποιος φοράει διαφανείς νάρθηκες για ορθοδοντική θεραπεία – εκτός εάν του το πει ο ασθενής ή το καταλάβει μετά από τους πρώτους μήνες όταν θα είναι ορατά τα αποτελέσματα στο χαμόγελο! Οι νάρθηκες είναι εξαιρετικά λεπτοί και εφαρμόζουν επάνω σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Έτσι όχι μόνο δεν φαίνονται, αλλά δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα κολλήσουν υπολείμματα φαγητού επάνω στον ορθοδοντικό μηχανισμό, όπως μπορεί να γίνει με τα σιδεράκια. Εκτός από τα γεύματα, δεν υπάρχει καμία άλλη δραστηριότητα (στη δουλειά, στο εστιατόριο, στη βραδινή έξοδο, στο γυμναστήριο, στη θάλασσα κλπ) στην οποία οι διαφανείς νάρθηκες πρέπει να αφαιρεθούν. Έτσι η ζωή συνεχίζεται κανονικά!

Share: