Πότε χρειάζεται να φορέσω νάρθηκα βρουξισμού;

Πότε πρέπει να φορέσω νάρθηκα βρουξισμού

Πότε χρειάζεται να φορέσω νάρθηκα βρουξισμού;

H δυσλειτουργία του στοματογναθικού Συστήματος είναι ένα μυοσκελετικό σύνδρομο το οποίο εκτός από λειτουργικά ή ανατομικά αίτια, μπορεί να οφείλεται στο άγχος και το στρες και να επηρεάζει ακόμη και την περιοχή του αυχένα. Μπορεί να εμπλέκει την κροταφογναθική άρθρωση, την άρθρωση δηλαδή με την οποία κινείται το στόμα μας, ή τους μύες και τα οστά της γνάθου που τη σταθεροποιούν. Γιατί όμως το σύστημα δυσλειτουργεί;

Tι είναι η δυσλειτουργία του στοματογναθικού συστήματος;

H μη αρμονική κίνηση των μυών, των συνδέσμων και της κροταφογναθικής άρθρωσης οδηγεί σε δυσλειτουργία του στοματογναθικού συστήματος. Μπορεί να συμπεριλαμβάνει ήχους (clicking), μετατόπιση του διάρθιου δίσκου, σπασμό των μυών και πόνο στην περιοχή μπροστά από το λοβό του αυτιού. Λόγω της αλληλεπίδρασης με τους μύες του αυχένα και της πλάτης, μπορεί να συνυπάρχει με το αυχενικό σύνδρομο, καθιστώντας δυσκολότερη την εντόπιση της αρχικής αιτίας.

Μην αφήσετε το άγχος να σας παρασύρει και να σας χαλάσει το κέφι για ζωή! Απευθυνθείτε στον ειδικό αμέσως μόλις εντοπίσετε κάποιο από τα συμπτώματα.

Συχνά συμπτώματα:

  1. Ήχοι σε κάθε κίνηση της άρθρωσης, κατά το άνοιγμα ή κλείσιμο του στόματος.
  2. Παράπονα για τρίξιμο των δοντιών τη νύχτα.
  3. Σφίξιμο στο σαγόνι μετά το πρωινό ξύπνημα.
  4. Πονοκέφαλος, πόνος στα αυτιά ή στον αυχένα.
  5. Ευαισθησία των δοντιών.
  6. Συχνά κατάγματα ή φθορές σφραγισμάτων ή δοντιών.
  7. Αποτριβή δοντιών και αίσθηση ότι τα μπροστινά δόντια έχουν κοντύνει.

Η αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος ξεκινά από τη σωστή διάγνωση και τον εντοπισμό της ακριβούς αιτίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις χορηγείται ένας νάρθηκας βρουξισμού, ο οποίος φοριέται τη νύχτα με βάση τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Ο έλεγχος του άγχου και η αποφυγή άσκησης μεγάλων μασητικών δυνάμεων με τα δόντια, βοηθούν στον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών που έχει ο βρουξισμός στην στοματική κοιλότητα.

 
 
Μάθετε τα πάντα για τα εμφυτεύματα>>.

Share:

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr