Πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης

Πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης

Πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης

Αποτελούν την πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο για ένα τέλειο χαμόγελο – μια «ένεση αυτοπεποίθησης»! Διορθώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα στο χαμόγελο, όπως κατάγματα, δυσχρωμίες και μικρο-μετακινήσεις δοντιών – και τα τρία αναπόφευκτα προβλήματα με το πέρασμα του χρόνου ως αποτέλεσμα φυσιολογικής λειτουργία των δοντιών και του στόματος. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να αλλάξουν οποιοδήποτε χαμόγελο, όσο μικρά ή όσο μεγάλα κι αν είναι τα αισθητικά του προβλήματα, που γίνονται ορατά όταν γελάμε ή μιλάμε. Πολλές φορές μάλιστα αντικαθιστούν την ορθοδοντική θεραπεία για να κλείσουν κενά μεταξύ των δοντιών ή να διορθώσουν στροφές μέσα σε 2-3 επισκέψεις.

Χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση

Και με το «ελάχιστη» εννοούμε καθημερινό βούρτσισμα πρωί και βράδυ για 2 λεπτά και έναν καθαρισμό δοντιών ανά 6 μήνες – ό,τι δηλαδή χρειάζονται και τα φυσικά δόντια! Κι αυτό γιατί η πορσελάνη είναι υλικό υψηλής αντοχής και δεν λεκιάζει καθώς η επιφάνεια της δεν έχει πόρους. Η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος βοηθάει στη σωστή συντήρηση των όψεων πορσελάνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς καθαρίζει τόσο τις περιοχές ανάμεσα στις όψεις, όσο και την ένωση τους με το υποκείμενο δόντι. Αυτή η ένωση βρίσκεται κρυμμένη κάτω από το ούλο και καθαρίζεται από τον οδοντίατρο με καθαρισμό δοντιών με υπερήχους και στη συνέχεια η καλή της υγιεινή συντηρείται με το οδοντικό νήμα.

Διορθώνουν μεγάλη ποικιλία προβλημάτων

Από μικρά κενά μεταξύ των δοντιών, στραβά δόντια και στροφές μέχρι και πλήρη αναδιαμόρφωση του χαμόγελου (Smile Design). Μπορούν να αποτελέσουν ταχύτερη εναλλακτική της ορθοδοντικής θεραπείας εάν βιαζόμαστε πολύ να ισιώσουμε τα δόντια λόγω μιας συγκεκριμένης προθεσμίας π.χ. ένας γάμος, μία νέα θέση εργασίας, μία μετακόμιση. Μπορούν να προσφέρουν μόνιμα λευκό χρώμα στο χαμόγελο χωρίς να χρειάζεται ανανέωση της λεύκανσης, όπως γίνεται στα φυσικά δόντια. Τέλος αλλάζουν το μέγεθος, το σχήμα, τη μορφή και την επιφάνεια των δοντιών και με τη σωστή σχεδίαση ως θεραπεία αντιγηραντικής οδοντιατρικής μπορούν να κάνουν το χαμόγελο να φαίνεται πιο νεανικό ή ακόμη και δώσουν την αίσθηση πιο γεμάτων χειλιών χωρίς ενέσιμες θεραπείες (π.χ. υαλουρονικό).

Συντηρητικό ή καθόλου τρόχισμα αδαμαντίνης

Οι οδοντικοί ιστοί (αδαμαντίνη και οδοντίνη) είναι πολύτιμοι καθώς δεν μπορούν να αναπαραχθούν εάν τραυματιστούν, όπως γίνεται με το δέρμα μας. Έτσι η σύγχρονη οδοντιατρική φροντίζει να μην τροχίζει πολύ τα δόντια ή να το αποφεύγει εντελώς όταν δεν χρειάζεται, ελαχιστοποιώντας έτσι το βιολογικό κόστος της θεραπείας. Σε αντίθεση με τις στεφάνες (θήκες) και τις γέφυρες, οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται μόνο στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών. Έτσι εάν χρειαστεί ελάχιστο τρόχισμα, αδαμαντίνη πάχους λίγα δέκατα του χιλιοστού αφαιρούνται μόνο από την πρόσθια επιφάνεια σε αντίθεση με τις στεφάνες οι οποίες για να τοποθετηθούν χρειάζονται αφαίρεση αδαμαντίνης πάχους πάνω από 1,5 χιλιοστό γυρω-γύρω από κάθε δόντι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι όψεις αλλάζουν το χαμόγελο χωρίς καθόλου τρόχισμα! Σε αυτό βοηθούν τα νεώτερα βιουλικά τα οποία μπορούν να συγκολληθούν και να λειτουργήσουν εξίσου καλά είτε επάνω σε τροχισμένο δόντι είτε σε άθικτο δόντι. Οι όψεις lumineers αποτελούνται από μία υπέρλεπτη φλούδα πορσελάνης, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να εφαρμόζει απόλυτα πάνω από το φυσικό δόντι. Έτσι το χαμόγελο μπορεί να ανανεωθεί, χωρίς καθόλου τρόχισμα των δοντιών και χωρίς αναισθησία. Επιπλέον πλεονέκτημα αυτών των όψεων είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή – όχι πως θα το ζητήσει κανείς ποτέ! – παίρνοντας πίσω αυτούσια την παλιά εικόνα των φυσικών δοντιών

Προλαμβάνουν το κιτρίνισμα των δοντιών

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να κρατήσουν πάνω από 10 χρόνια, και με την κατάλληλη φροντίδα να φτάσουν και 15-20 χρόνια. Το χρώμα τους διατηρείται αναλλοίωτο, στον ίδιο τόνο λευκού που επιλέχθηκε κατά την τοποθέτηση τους, ενώ τα δόντια δεν κιτρινίζουν από τις χρωστικές της διατροφής καθώς προστατεύονται από τις όψεις. Έτσι η κατανάλωση καφέ, τσαγιού και κόκκινου κρασιού, το κάπνισμα και τα φαγητά με πολλές χρωστικές όπως η σάλτσα ντομάτας, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για το χρώμα των δοντιών. Για την καλύτερη προστασία των όψεων πορσελάνης συστήνεται να αποφεύγεται η ονυχοφαγία, το συχνό δάγκωμα σκληρών φαγητών, το δάγκωμα στυλό και η συνήθεια που έχουν αρκετοί άνθρωποι να σπάνε παγάκια με τα δόντια τους.

Τονώνουν την αυτοπεποίθηση

Οι όψεις πορσελάνης έχουν αλλάξει άμεσα το χαμόγελο, τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση πολλών ασθενών λόγω του ότι αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα που θαμπώνουν ένα χαμόγελο και μετατρέπουν τα σπασμένα, ραγισμένα, κίτρινα, στραβά δόντια στο ιδανικό χαμόγελο για κάθε πρόσωπο. Μέσω του ψηφιακού  σχεδιασμού των όψεων, ταιριάζουν σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως μέγεθος χειλιών, χρώμα δέρματος, άνοιγμα στόματος, απόσταση μεταξύ των ματιών, έτσι ώστε να φαίνονται φυσικά όμορφα!

Share: