Οδοντίατρος και κορονοϊός: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατευτούμε

Οδοντίατρος και κορονοϊός

Οδοντίατρος και κορονοϊός: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατευτούμε

Διανύουμε μία περίοδο γενικευμένης εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19, ο οποίος προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού με συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη και το κρυολόγημα. Ο χαρακτηρισμός της εξάπλωσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία και τα ολοένα και πιο περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες, εντός και εκτός ΕΕ, η μία μετά την άλλη καταδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την υπευθυνότητα που οφείλουμε να δείξουμε όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες υγείας στην πρόληψη της διασποράς του ιού.

Στο Οδοντιατρείο Smiles ακολουθούμε τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τα μέτρα προστασίας του προσωπικού και των ασθενών μας αλλά και για τη διαχείρηση των ραντεβού. Μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς καθώς:

– δεχόμαστε μόνο τα επείγοντα περιστατικά και αναβάλλουμε ό,τι μπορεί να αναβληθεί.

– προγραμαμτίζουμε τα ραντεβού μας με απόσταση 30 λεπτών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την απολύμανση του εξοπλισμού και των επιφανειών καθώς και τον αερισμό του χώρου

– αναβάλλουμε τα ραντεβού ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα άνω των 65 ετών, έγκυες, άτομα με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, διαβήτη, καρδιολογικές επεμβάσεις κλπ.

– λαμβάνουμε εκτενές ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό καθώς και ιστορικό πρόσφατων ταξιδιών, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– παρέχουμε αντισηπτικό διάλυμα στους ασθενείς μας κατά την είσοδο τους στο ιατρείο και αντισηπτικό στοματικό διάλυμα πριν την έναρξη των οδοντιατρικών εργασιών.

– όλες οι εργασίες που δημιουργούν πιθανή διασπορά σωματιδίων εκτελούνται με τη χρήση ελαστικού απομονωτήρα και ισχυρής αναρρόφησης.

– το προσωπικό μας φοράει σε καθημερινή βάση νέες ποδιές και προστατευτικά μια χρήσης, μάσκα, γάντια και προστατευτικά γυαλιά τόσο για τη δική του προστασία όσο και για την προστασία των ασθενών.

– γίνεται καθημερινά απολύμανση του χώρου με ιδιαίτερη προσοχή σε «κρυφά σημεία» όπως οι διακόπτες και τα πόμολα, αερισμός του χώρου αναμονής και των ιατρείων μετά από κάθε ραντεβού στη διάρκεια της ημέρας αλλά και στο τέλος των εργασιών κάθε ημέρας.

Σαφέστατα μέτρα καθαριότητας, απολύμανσης και αποστείρωσης εργαλείων, επιφανειών και συσκευών που τηρούνταν σε καθημερινή βάση στο Οδοντιατρείο Smiles συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Τα οδοντιατρικά εργαλεία αποστειρώνονται σε αυτόκαυστο κλίβανο, χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά επιφανειών και εργαλείων που φέρουν σήμανση CE και γίνεται διαχείρηση των μολυσματικών αποβλήτων όπως ορίζει η νομοθεσία.

Προτιμάτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Οδοντιατρείο Smiles σε οποιαδήποτε περίπτωση πόνου, οιδήματος, κατάγματος ή άλλου επείγοντος περιστατικού καθημερινά 10.00-21.00. Αποφύγετε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο χωρίς προηγούμενη επικοινωνία. Σε περίπτωση που θελήσετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά, μπορείτε να στείλετε το αίτημα σας στο info@odontiatreio-smiles.gr για να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Share: