Κίνδυνοι από piercing στη στοματική κοιλότητα

Κίνδυνοι από piercing

Κίνδυνοι από piercing στη στοματική κοιλότητα

Είναι μόδα αλλά είναι αυτό αρκετό για να κινδυνέψει η υγεία της στοματικής κοιλότητας; Πόσο αξίζουν οι φλεγμονές, οι ασθένεις των ούλων και τα κατάγματα των δοντιών μπροστά στην επιλογή για piercing στη στοματική κοιλότητα; Ενημερωθείτε προτού αποφασίσετε!

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η τοποθέτηση κοσμημάτων στο στόμα προκαλεί πληθώρα προβλημάτων, ανάμεσά τους διάτρηση της γλώσσας ή των χειλιών, μολύνσεις, φλεγμονές και αποτριβές των δοντιών. Σε έρευνες που έγιναν στο Τελ Αβιβ και στη Νέα Υόρκη, διαπιστώθηκε ότι το 10-20% των εφήβων που έχουν κάποιου είδους τρύπημα στη στοματική κοιλότητα έχουν υψηλότερο κίνδυνο για κατάγματα των δοντιών και ασθένειες όπως ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε ανάγκη για δαπανηρές οδοντιατρικές θεραπείες, πόνο ή και απωλεια δοντιών. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά piercing δεν υπάρχουν σε άλλες ηλικιακές ομάδες, ενώ επαναλαμβανόμενες κινήσεις και παιχνίδι με το τρύπημα της γλώσσας ή των χειλιών, δημιουργεί μόνιμο τραύμα ενώ αυτή η συνεχής κίνηση το ερεθίζει τους ιστούς, αποτελώντας τον προάγγελο για την απώλεια του μπροστινού δοντιού.

Ποιοι είναι λοιπόν οι κίνδυνοι:

  • Διάτρηση γλώσσας ή χείλεων
  • Τραύμα κάτω από τη γλώσσα
  • Υφιζήσεις ούλων
  • Ουλίτιδα
  • Περιοδοντίτιδα
  • Μόλυνση της περιοχής του τρυπήματος
  • Κατάγματα προσθίων δοντιών
  • Φθορά κοπτικών άκρων δοντιών
  • Αποτριβή της αδαμαντίνης

Σκεφτείτε το δύο φορές πριν ρισκάρετε την ακεραιότητα των προσθίων δοντιών σας για χάρη ενός piercing.

Πρακτικές Συμβουλές για εφήβους και γονείς:

Τελικά, η καλύτερη συμβουλή για την εφηβική ηλικία είναι να προσπαθήσει ο έφηβος να αποφύγει το piercing στο στόμα. Εάν ο έφηβος είναι επίμονος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα εργαλεία και στον εξοπλισμό, τα οποία πρέπει να είναι αυστηρά αποστειρωμένα για την μείωση της πιθανότητας επιμόλυνσης. Μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να γίνονται στοματικές πλύσεις τακτικά με στοματικό διάλυμα με χλωρεξιδίνη για δύο εβδομάδες μέχρι την πλήρη επούλωση. Στη συνέχεια, καλό θα είναι να αποφεύγετε το παιχνίδι με το κόσμημα, ενώ η περιοχή θα πρέπει να καθαρίζεται σε καθημερινή βάση και να μην παραλείπεται για κανέναν λόγο ο οδοντιατρικός έλεγχος.

Share:

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr