Πως θα καταλάβω ότι έχω δυσάρεστη αναπνοή;

κακοσμία στόματος

Πως θα καταλάβω ότι έχω δυσάρεστη αναπνοή;

Η κακοσμία του στόματος δημιουργεί δυσάρεστη αναπνοή, και μας προκαλεί αμήχανες στιγμές σε προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές μας συναναστροφές. Δείτε πως μπορείτε μόνοι σας να εντοπίσετε την άσχημη αναπνοή, προτού σας φέρει σε δύσκολη θέση.

Ένας εύκολος τρόπος για να το διαπιστώσετε είναι να καλύψετε το στόμα και τη μύτη σας με το χέρι σας, να εκπνεύσετε και να μυρίσετε την αναπνοή σας. Ένας άλλος, εξίσου εύκολος τρόπος είναι να γλείψετε την περιοχή της παλάμης σας από την έξω πλευρά του αντίχειρα και στη συνέχεια να το μυρίσετε και να κρίνετε. Ο δεύτερος τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός μετά από κατανάλωση τροφών με έντονη οσμή, όταν η όσφρηση της αναπνοής σας δεν είναι αντικειμενική. Φυσικά πάντοτε ο ασφαλής τρόπος είναι να ρωτήσετε κάποιον που εμπιστεύεστε, αλλά να θυμάστε ότι η ικανότητα όσφρησης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δυσάρεστη αναπνοή το πρωί που ξυπνάνε, λόγω της μειωμένης ροής σάλιου κατά τη διάρκεια της νύχτας και της αποσύνθεσης των υπολειμμάτων τροφών στο στόμα, οπότε δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή της ημέρας για να αποφανθείτε!

Στις περισσότερες περιπτώσεις το βούρτσισμα των δοντιών και το καθάρισμα με οδοντικό νήμα πριν κοιμηθείτε και αμέσως μόλις ξυπνήσετε περιορίζει την ένταση της πρωινής κακοσμίας. Στοματικές πλύσεις με στοματικό διάλυμα μπορούν να φρεσκάρουν την αναπνοή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο εάν η δυσάρεστη αναπνοή επιμένει, θα πρέπει να αναζητηθεί η ακριβής αιτία της κακοσμίας και να αντιμετωπιστεί στοχευμένα.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε τα πάντα για τα εμφυτεύματα.

Share:

Δελφών 56 & Φλέμινγκ

ΤΚ. 54642 Θεσσαλονίκη

+30 2313 042147

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00

Ραντεβού

info@odontiatreio-smiles.gr