Τα ούλα


Τα ούλα και οι περιοδοντικοί ιστοί συγκρατούν τα δόντια στο φατνίο, συμβάλλουν στην άμυνα του στόματος ενάντια σε εξωτερικούς εισβολείς, περιβάλλουν τα δόντια και διαμορφώνουν την αισθητική εικόνα του χαμόγελου σαν κορνίζα, ενώ μέσω της αιματικής κυκλοφορίας συνδέονται με όλο τον υπόλοιπο οργανισμό, τον επηρεάζουν και επηρεάζονται από αυτόν. Παθήσεις όπως ο διαβήτης, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα του καρδιαγγειακού συστήματος, παθήσεις του θυρεοειδούς και αυτοάνοσα νοσήματα σχετίζονται με τις παθήσεις των ούλων, εκδηλώνονται τοπικά στη στοματική κοιλότητα στην περιοχή των ούλων και των μαλακών ιστών, αλλά και αντίστροφα η υγεία των ούλων επηρεάζει θετικά αυτές τις παθήσεις. Γι’ αυτό η διατήρηση της υγείας τους αποτελεί σημαντική παράμετρο τόσο της στοματικής υγείας, όσο και της συνολικής υγείας μας!

 

Καθαρισμός δοντιών

 

katharismos dontion

Ο καθαρισμός των δοντιών στοχεύει στην αφαίρεση των επιφανειακών χρωστικών, υπολειμμάτων πλάκας και συσσωρευμένης πέτρας. Γίνεται αποτρύγωση, αμμοβολή και στίλβωση. Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία με τη χρήση συσκευής ultrasonic για την αφαίρεση της πέτρας (τρυγίας), αλλά και συσκευής αμμοβολής για την αφαίρεση των χρωστικών και συσκευή στίλβωσης για την επίτευξη της τελικής στιλπνότητας και της προστασίας της αδαμαντίνης με πάστα φθορίου.

 Θεραπεία Ουλίτιδας

 

therapia ouliditas

Στις περιπτώσεις που παρατηρείται αιμορραγία των ούλων, οίδημα και ερυθρότητα των μαλακών ιστών γίνεται θεραπεία ουλίτιδας με τη χρήση ειδικών εργαλείων απόξεσης και συσκευής ultrasonic. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με 2 επισκέψεις, και η περιοχή των ούλων αποσυμφορείται από την κατακράτηση του μικροβιακού φορτίου. Μέσα σε λίγες ημέρες και με προϋπόθεση της σωστή στοματική υγιεινή, η υγιής εμφάνιση των ούλων επανέρχεται.

 

Περιοδοντική θεραπεία

 

periodontiki-therapeia

Στις περιπτώσεις που τα μικρόβια έχουν εισχωρήσει βαθύτερα, επηρεάζοντας πλέον το φατνιακό οστό, γίνεται περιοδοντική θεραπεία. Η περιοδοντίτιδα γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή μόνο σε προχωρημένα στάδια λόγω απουσίας έντονου πόνου κατά τη διάρκεια εξέλιξής της. Παρατηρείται κινητικότητα των δοντιών, επιμήκυνσή τους, αποκάλυψη των ριζών και «τράβηγμα» ή υποχώρηση των ούλων προς τα επάνω, ή και κακοσμία.Ο οδοντίατρος μπορεί ωστόσο να εντοπίσει την περιοδοντική νόσο σε αρχικό στάδιο, και να τη θεραπεύσει έγκαιρα. Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργική προσπέλαση και αναγέννηση των περιοδοντικών ιστών. Ολοκληρώνεται σε 4 επισκέψεις. Οι επανέλεγχοι κάθε 3-4 μήνες είναι πολύ σημαντικοί για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Εξίσου σημαντική είναι και η καθημερινή στοματική υγιεινή του ασθενή στα μεσοδιαστήματα.

 
 

Πλαστική Περιοδοντίου

 

plastiki

Αισθητικές παρεμβάσεις στα ούλα για τη δημιουργία αρμονικού και συμμετρικού ουλικού περιγράμματος, που πλαισιώνει το χαμόγελο και αναδεικνύει τα δόντια, για επιμήκυνση “κοντών” δοντιών ή στις περιπτώσεις εκτεταμένης έκθεσης των ούλων στο χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο). Γίνεται με τοπική αναισθησία και η επέμβαση διενεργείται με συσκευή καυτηριασμού. Έτσι δεν γίνεται τομή και άρα εξαλείφεται η αιμορραγία και επιταχύνεται η επούλωση. Συνδυάζεται με επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής και ανασχηματίζει πλήρως το χαμόγελο σας!

 


Picture3Το Προνομιακό Πακέτο Πρόληψης περιλαμβάνει οδοντιατρικό έλεγχο με ψηφιακές ακτινογραφίες (όπου κρίνεται απαραίτητο), πλήρη καθαρισμό δοντιών, αφαίρεση πέτρας με υπερήχους, λείανση, στίλβωση και αφαίρεση των εξωτερικών χρωστικών των δοντιών 2 φορές ετησίως (ανά 6μηνο) για όμορφα και υγιή δόντια όλο το χρόνο!

*Με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες ακτινοπροστασίας για τη χρήση των οδοντιατρικών ακτινογραφιών, οι ακτινογραφίες γίνονται στον οδοντιατρικό έλεγχο που προηγείται του πρώτου καθαρισμού και δεν επαναλαμβάνονται εάν δεν δικαιολογούνται από τα ευρήματα.