Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική

 

Ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Η περιοχή των ματιών και του στόματος, είναι τα μόνα σημεία του προσώπου που είναι φωτεινά και κινούνται διαρκώς, γι’ αυτό και τα πρώτα χαρακτηριστικά που παρατηρούν οι γύρω σας. Το χαμόγελο υποδηλώνει στοιχεία της προσωπικότητάς σας και μαρτυρά τη διάθεσής σας. Ένα όμορφο χαμόγελο, είναι πηγή ζωντάνιας και νεότητας και κάνει τους γύρω σας να σας αντιμετωπίζουν πιο θετικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής, δίνοντας όμως έμφαση στην βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών του ασθενούς, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο χαμόγελο. Ένα όμορφο χαμόγελο απαρτίζεται από καλοσχηματισμένα, λευκά δόντια και υγιή ούλα, εναρμονισμένα απόλυτα με τα χείλη και τη συνολική εικόνα του προσώπου

Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική προσφέρει πολλές επιλογές για τους ασθενείς που είναι δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό τους. Κατά την αισθητική αξιολόγηση, τον επανασχεδιασμό και την αποκατάσταση του χαμόγελου, λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά των δοντιών, των ούλων, των χειλιών και του προσώπου. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα των ατόμων συνεκτιμώνται παράλληλα παράγοντες όπως ηλικία, φύλο, εξωτερική εμφάνιση, προσωπικότητα, καθημερινότητα, αισθητικές ανάγκες, οικονομικές δυνατότητες και προσδοκίες. Ακόμη κι αν φοβάστε τις αλλαγές, πλέον έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τη διαφορά σε εξειδικευμένα ψηφιακά προγράμματα στον υπολογιστή, στα εκμαγεία του στόματός σας, αλλά και τρισδιάστατα με προσωρινές ενδοστοματικές κατασκευές, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για μικρό χρονικό διάστημα ή να αφαιρεθούν αμέσως. Πλέον δεν έχετε κανένα λόγο να το αναβάλετε!

 

Αισθητική Ανάλυση Προσώπου και Χαμόγελου

Γίνεται αξιολόγηση της δομής και των χαρακτηριστικών του προσώπου κάθε ασθενή με έμφαση στην περιοχή του στόματος. Με ψηφιακά προγράμματα και φωτογραφική ανάλυση, καταγράφονται οι θέσεις των δοντιών, οι κινήσεις των χειλιών και το περίγραμμα των ούλων. Γίνεται επίσης συσχέτιση με άλλα σημεία του προσώπου σας, όπως οι κόρες των ματιών, το φίλτρο του άνω χείλους, η μέση γραμμή του προσώπου κ.ά. Από εδώ ξεκινά και η ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου (digitalsmiledesign)

 

Αισθητική Ανάλυση και Αναδιαμόρφωση Ούλων

Το περίγραμμα των ούλων αποτελεί την «κορνίζα» της εικόνας των δοντιών και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στον επανασχεδιασμό του χαμόγελου. Οι φλεγμονές των ούλων, η αποκάλυψη οδοντικών ριζών (υφιζήσεις), η υπερβολική έκθεση των ούλων κατά το χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο), η ασυμμετρία του περιγράμματος των ούλων μεταξύ των δύο ημιμορίων, είναι κοινά αισθητικά προβλήματα που κάνουν το χαμόγελό σας λιγότερο ελκυστικό. Με την ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου το ουλικό περίγραμμα διορθώνεται τοπικά ή συνολικά, έτσι ώστε να περιβάλλει με τον ιδανικό τροπο το νεοσχεδιασμένο χαμόγελο.

 

Dental Lifting

Τα δόντια μπορούν να προδώσουν την ηλικία σας... αλλά μόνο εάν τα αφήσετε. Το χαμόγελο και η περιστοματική περιοχή, δεν παραμένουν αναλλοίωτα με το πέρας του χρόνου, προσθέτοντας στην εικόνα του συνολικού προσώπου που υφίσταται φυσιολογικά χαλάρωση και πτώση. Τα δόντια αποτρίβονται, χάνουν τη φωτεινότητά τους και τη διαφάνεια, το φατνιακό οστό που τα στηρίζει μειώνεται και τα ούλα χάνουν τη σφριγηλότητά τους. Το DentalLifting αφορά σε μία συνδυαστική θεραπεία που αποκαθιστά τα δόντια επαναφέροντάς τα στην αρχική του κατάσταση, διορθώνοντας την κάθετη διάσταση και επαναφέροντας τη χαμένη στήριξη στις εξωτερικές προσωπικές δομές. Είναι εξατομικευμένη θεραπεία και περιλαμβάνει αποκατάσταση των ούλων, επιδιόρθωση σχήματος και χρώματος των δοντιών, αποκατάσταση των ελλείποντων δοντιών και αισθητικές παρεμβάσεις στους μαλακούς ιστούς. Έτσι κερδίζετε ξανά τη νεανικότητα ενός αστραφτερού χαμόγελου!

Συντηρητική Αισθητική Οδοντιατρική

Αφορά σε μικροεπεμβάσεις στα λεπτά χαρακτηριστικά των δοντιών, όπως λεπτομέρειες στις γωνίες τους, στο χρώμα τους και στον τρόπο με τον οποίο αντανακλούν το φως, μικρά κατάγματα και ρωγμές, μικρά σημάδια ή χρωστικές. Επιτυγχάνεται με τις τεχνικές λεύκανσης, μικροαποτριβής, bonding, cosmeticrecontrouring και λευκών σφραγισμάτων. Οι μικροεπεμβάσεις αυτές μιμούνται τα οπτικά χαρακτηριστικά των φυσικών δοντιών, ενισχύουν τη φωτεινότητάς τους και αναπαριστούν την ανατομία τους, που είναι μοναδική για κάθε δόντια και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε υγιή δόντια, μικρές επεμβάσεις μπορεί να αλλάξουν τελείως τη συνολική εικόνα του χαμόγελου. Τα αποτελέσματά της αναδεικνύονται περισσότερο όταν οι θεραπείες συνδυαστούν με καθαρισμό δοντιών και ούλων, ενώ βασικό πλεονέκτημα της συντηρητικής αισθητικής οδοντιατρικής αποτελεί το χαμηλό κόστος.

 

Πρόβλημα στα Πρόσθια Δόντια;

Λευκά σφραγίσματα

 Αισθητικά υλικά για την πρόσθια ζώνη και απόδοση των λεπτομεριών των φυσικών δοντιών
Περισσότερα

Κάταγμα

Αντιμετώπιση ατυχημάτων στα πρόσθια δόντια και επαναφορά της αισθητικής
Περισσότερα

Οδοντικό στρας

Ένα κόσμημα για το χαμόγελό σας σε πολλά σχέδια και χρώματα
Περισσότερα

Λεύκανση

Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος να αποκτήσετε λαμπερά δόντια και να αναβαθμίσετε το χαμόγελό σας
Περισσότερα

Lumineers

Είναι σχεδόν αόρατες. Έχουν όμως την ικανότητα να αλλάζουν εντυπωσιακά την εμφάνιση των δοντιών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όψεις

Φλούδες από πορσελάνη ή από ρητίνη μπορούν να κρύψουν τις ατέλειες στις μπροστινές επιφάνειες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cosmetic recontouring

Εναρμόνιση των οδοντικών περιγραμμάτων για ένα τέλειο χαμόγελο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Bonding

Με αυτήν την τεχνική μπορεί να αλλάξει το μέγεθος και το σχήμα των δοντιών και να κλείσουν κενά μεταξύ των δοντιών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λεύκανση απονευρωμένων δοντιών

Στις περιπτώσεις που τα δόντια γκριζάρουν μετά από μία απονεύρωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμφύτευμα

Απώλεια δοντιών λόγω τραύματος ή εκ γενετίς ελλείψεις συμπληρώνονται με εμφυτεύματα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκεραμικές γέφυρες

Για να αποφύγετε το αντιαισθητικό γκριζάρισμα των παραδοσιακών γεφυρών στην περιοχή των ούλων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκεραμικές στεφάνες & στεφάνες ζιρκονίου

Μιμούνται τα χαρακτηριστικά των φυσικών δοντιών και προστατεύουν τα πρόσθια δόντια
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόβλημα στα Οπίσθια Δόντια;

Εμφύτευμα

Αντικατάσταση δοντιών που λείπουν με τον πλέον σύγχρονο τρόπο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκεραμικές στεφάνες

Απαράμμιλη αισθητική και αντοχή στις μασητικές φορτίσεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένθετα-επένθετα

Εναλλακτική προσέγγιση για την προστασία κατεστραμμένων ή απονευρωμένων δοντιών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λευκά σφραγίσματα

Σε περιπτώσεις τερηδόνας ή για αντικατάσταση των μαύρων σφραγισμάτων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ